Stenen schaaktafel voor Cobra Museum café

Schaaktafel voor Cobra Museum

Op 17 november is de door Maarten Langen aan de gemeente Amstelveen geschonken betonnen schaaktafel aan de voorzijde van het Cobra Museum café officieel in gebruik genomen. Wethouder Peter Bot (Sport) deed de aftrap met een eerste partijtje tegen Ferry Weverling van KLM-Pegasus.

Schaakliefhebbers kunnen bij het café  gedurende openingstijden (dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur) kosteloos de schaakstukken in bruikleen krijgen zodat niet alleen op het Stadsplein in de buitenlucht kan worden geschaakt maar nu ook voor het Cobra. 

BBA-wethouder Peter Bot (sport): “Het lijkt erop dat Amstelveen steeds meer bekend gaat staan als een schaakstad. Naast de jaarlijkse Schaakweek en het evenement Schakers van Formaat kan op twee plaatsen in het Stadshart lekker buiten worden geschaakt. Ik begrijp dat het ledenaantal bij de goed samenwerkende Amstelveense schaakverenigingen Zukertort en KLM-Pegasus stijgt. Dat geeft aan dat het schaken leeft in Amstelveen. Ik dank Maarten Langen voor de belangeloze schenking van dit cadeau waar alle Amstelveners gebruik van kunnen maken. Een nieuw schaaksymbool in het Stadshart”.

Alle Amstelveense nieuwsmedia waren bij de opening aanwezig. Klik op de links hieronder;

RTV Amstelveen

Amstelveenweb.com

AmstelveenZ.nl

Amstelveen.blog.nl

en voor wie dit nog niet genoeg is, volgt hier nog een korte filmimpressie van eigen hand:

Opening Schaaktafel